Vegan Türkiye

topluluk üyeleri topluluk üyeleri topluluk üyeleri topluluk üyeleri topluluk üyeleri topluluk üyeleri
169 Vegan, 45 Etkinlik, İstanbul ()

Topluluk Giriş Yazısı:


Katıl

 

Topluluğa Katılmak için Giriş Yapın

Vegan

|

Hayvan Hakları

|

Hayvanlar

|

Barış

Başak Canpolat topluluğa katıldı.
(2 ay önce)
Özge Bahar Sunar topluluğa katıldı.
(3 ay önce)
Serhat Yüksel topluluğa katıldı.
(6 ay önce)
Sümeyye Vural topluluğa katıldı.
(7 ay önce)
Uğur Tetik topluluğa katıldı.
(8 ay önce)
Asya Yeşilyurt topluluğa katıldı.
(8 ay önce)
Yng.x. Cjo topluluğa katıldı.
(8 ay önce)
Azer Ahmadzade topluluğa katıldı.
(9 ay önce)
Dilay Avşar topluluğa katıldı.
(9 ay önce)
Onur Yıldırım topluluğa katıldı.
(10 ay önce)

Caner Aydın

Yönetici

https://twitter.com/CursedChico

Vegan Night Out 12

Cuma, 12 Ekim 2018
8:00

Henüz mekan belirlenmemiş

Vegan Night Out serisi devam ediyor! Vegan Night Out 12 ile bu sefer 12 Ekim 2018 Cuma akşamı saat 20.02'de Kadıköy Antikacılar Sokağı'ndaki Grange Bar'da buluşuyoruz. Etkinlikden duyduğumuz heyecanımızı devam ettiren etkileşimlerin yaşandığı gece buluşmalarında sohbeti bol, eğlencesi kesilmeyen, gülüp sosyalleşebileceğimiz, henüz vegan olmayanlarla etkileşime girebileceğimiz, veganlık hakkında konuşabileceğimiz saatler geçirmeyi umuyoruz. Dileyen arkadaşlar şiirleriyle gelip etkinliğe şiirsel tatlar da katalabilir.

Masa vegan olup, yanımızda çok pratik vegan atıştırmalıklar bulunacaktır. Arzu ederseniz siz de yemesi pratik vegan şeyler getirebilirsiniz.


Etkinlik: Vegan Night Out 12

Tarih: 12 Ekim Cuma 2018

Saat: 20.12

Yer: Grange Bar, Kadıköy

Adres: Caferağa Mahallesi, Moda Cd.,
Tellalzade (Antikacılar) Sokak 16/A, Kadıköy/İstanbul

İletişim: +905427886264


Bazı noktalar:

Eser miktar: "Vegan yemek" ve "vegan içecek" hayvan (kullanımı) içermeyen gıda/sıvıdır. Eser/iz miktar hayvan kullanımı içeren "ürünler" getirmemenizi rica ediyoruz.

Şarap: Üretim aşamasında şaraplar, pekmezler, meyve suları, sirkeler... etiketlerinde belirtilmese dahi hayvan kullanımına neden olabilmektedir. Bazı şarap markalarında, "durultma"diye tabir edilen işlem sırasında hayvan kullanımı meydana gelmektedir. Bu kullanım sonraki üretim aşamalarında üründen atıldığı için eğer alerjen değilse etikette belirtilmez. Mesela kazein (hayvan sütü proteini) ya da yumurta kullanımı olursa bunlar alerjen olduğu için etikette belirtiliyorken; jelatin alerjen olarak sayılmadığı için belirtilmemektedir. Dolayısıyla bir şarabın vegan olup olmadığını anlamak etikete bakarak anlaşılması mümkün olan bir hadise değildir. Peki, vegan şarap yok mu? Var. Aşağıdaki linkte detaylı bir liste var. Etkinliğe şarap getirmek isterseniz bunlardan birini seçebilirsiniz:

https://www.facebook.com/groups/calisanvegan/permalink/897328540349339/?match=c3V2bGE%3D

Meyve suyu: Yukarıda şarap konusunda anlattığımız mesele meyve suları için de geçerli olduğundan etkinliğe getirebileceğiniz vegan meyve suları hususunda bu listeden faydalanabilirsiniz:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1JdmRXBKm6_TVnPXxzwxvOOsjDq8Y3wyX-BN9naeQ-WI/htmlview

Hindistancevizi: Hissedebilir bireyler olan hayvanların global ölçekte henüz "kişi" olarak kabul edilmediği mevcut zaman diliminde, hayvan kullanımı pratikleri karşımıza çeşitli yerlerde çıkıyor. Bunlardan biri de hindistan cevizi toplayıcılığında maymunların kullanılması.
Aşağıdaki haberde, Asya'daki maymun kullanım pratiklerinden birinin de maymunların avcılar tarafından henüz bebekken annelerinin yanından kaçırılıp günde 1000 tane hindistan cevizi toplayacak şekilde "eğitildikleri"anlatılıyor. Herhangi bir kaçırılma durumundan bağımsız olarak hayvan kullanımının yanlış olması kabulünden hareketle satın aldığınız ya da almayı düşündüğünüz hindistan cevizi ya da hindistan cevizi içeren ürünler için üretici firmalarla iletişime geçip bu hindistan cevizlerinin hayvanlara toplatılmadığını öğrenmememiz gerekiyor. Bunu yapmadığımız ürünler "soru işareti" konumunda yer alacağı için emin olmadığınız hindistan cevizi ya da hindistanceviziiçerikli ürünleri satın almamız ya da etkinliğe getirmemiz doğru olmaz.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3247422/Abducted-babies-chained-trained-pick-1-000-
coconuts-day-Revealed-billion-pound-coconut-water-industry-built-abuse-monkeys.html

Kakao: Dünyada kakao üretimi ciddi manada fil dişi sahili (république de côte d'Ivoire)'nde yapılıyor ve bu bölgedeki kakao üretiminin yapıldığı kakao çiftliklerinde (çocuk) insan köleliği rastlanan bir pratik. Kendi hayatlarımızda ve düzenlediğimiz sosyal buluşmalarda hayvan köleliğinin karşısında olduğumuz gibi insan köleliğinin de karşısında durmaya çalıştığımız için, satın aldığımız ürünlerdeki kakaonun "adil ticaret" sertikası olmasına ya da satıcının bu sertifika şartlarına uyduğuna dair bir beyanının olmasına dikkat ediyoruz.

Plastik: Özellikle de "kullan-at" (tek kullanımlı) olan plastikler ekoloji ve hayvanlara ciddi zararlar veriyor. Bununla ilgili pek çok bilgi bulmak mümkün. Aşağıdaki trailer bu anlamda bir "sonuç" ya da sonuçlardan biri olarak izlenebilir. Biz de bu manada olabildiğice "kullan-at" plastikten uzak durmak istiyoruz. Etkinlikler için yanımızda lezzetli vegan yemekler getiriyoruz ve bunları yemek için bazen tabak, çatal, bıçak gibi aletlere ihtiyacımız oluyor. Bu bağlamda etkinliklerde kişilerin kendi tek kullanımlık olmayan tabak, çatal gibi gereçleri y


Topluluk üyeleri yorumları görebilirler.

Yorumlar

Katılımcılar (1)

Caner