Aks İstanbul Sanat

topluluk üyeleri topluluk üyeleri topluluk üyeleri
22 Sanatsever, 279 Etkinlik, İstanbul ()

Topluluk Giriş Yazısı:


Katıl

 

Topluluğa Katılmak için Giriş Yapın

Sinema

|

Resim

|

Sanat

|

Tiyatro

|

Etkinlik

|

Gezi

|

Kültürel Aktivite

|

Tur

|

Film Okuma

|

Sohbet

|

Paylaşım

Merve Merve topluluğa katıldı.
(2 ay önce)
Elif Sibel Aras topluluğa katıldı.
(3 ay önce)
Feride Taş topluluğa katıldı.
(8 ay önce)
Serhat Altın topluluğa katıldı.
(1 yıl önce)
Ayşegül Bozkurt topluluğa katıldı.
(1 yıl önce)
Betül Özdemir topluluğa katıldı.
(1 yıl önce)
Berk Geyik topluluğa katıldı.
(1 yıl önce)
Muge Parlak topluluğa katıldı.
(1 yıl önce)
Funda Yardım topluluğa katıldı.
(1 yıl önce)
Cagla Aa topluluğa katıldı.
(1 yıl önce)
İstanbul'da yaşayan ve günlük hayatın rutin, sıkıcı, boğucu koşuşturmacaları arasında tekdüzelikten bunalan insanlar için, hayata birlikte anlam katmak, bu kişileri düzgün, seviyeli ve doyurucu belli bir sanatsal aksta buluşturmak amacıyla, tükenmişlik sendromuna yakalanmamak için sanatla beslenmek gerektiğini düşünen sanatseverler tarafından kurulan bir topluluktur.

Işığın Kırılımı / 4 Kısa Film Analizi

Cumartesi, 22 Aralık 2018
17:30
Şişhane
İstanbul


Bu hafta, Işığın Kırılımı temalı 4 kısa film izleyerek yorumlarımızı paylaşacağız.

NELER YAPACAĞIZ?
17:30: Şişhane'de buluşma (Lokasyonu, onaylı katılımcılara whatsapp'tan bildireceğiz)
18:00: Film gösterimi
19:30: Filmler hakkında sohbet

KATILIM BAŞVURUSU ve ŞARTLAR:
1. Etkinliğimiz ücretsiz olup başvuru sadece 18 yaş üzeri üyelerimize açıktır.
2. Katılım için talepte bulunmanız ve onaylanması gerekmektedir.
3. Misafir kabul edemiyoruz.
4. Katılım taleplerinizi yaptıktan sonra mesaj veya mail ile göndererek daha önce tanıtmadıysanız kısaca kendinizi tanıtıp telefon numaranızı iletebilirsiniz. Katılımınız onaylandıktan sonra, etkinlikten 1-2 gün önce sizi, etkinlikle ilgili tüm iletişimin sağlanacağı ve mekanın bildirileceği geçici whatsapp grubumuza alacağız.
5. Mekanın belli bir kapasitesi olduğundan, geç yapılacak katılım başvurularınıza, grup üyemiz de olsanız olumlu yanıt veremeyebiliriz.
6. Başvuruların kapasiteden fazla olması durumunda sayıyı azaltmak adına 1-2 gün önce seçim yapıyoruz.
7. Geleceğini bildirip kayıt yaptıran ve en geç 48 saat öncesine kadar iptal etmeyip gelmeyen üyelerimizi, sonraki ilk etkinliğimize almıyoruz. Bunu 2. kez tekrar edenleri de gruptan çıkartıyoruz.
8. Her etkinlikte mutlaka, daha önce hiçbir etkinliğimize gelememiş en az 3 yeni üyeye yer vermeye çalışıyoruz. Bu amaçla, o etkinlik için ön katılım talebinde bulunan eski üyelerimizden 3'ünün yerine dönüşümlü olarak her etkinlikte 3 yeni üye alıyoruz. İlginiz ve anlayışınız için çok teşekkürler.

İletişim: aksistanbul34@gmail.com

FİLMLERE AİT BİLGİLER:
18.00: Miranda July, The Amateurist [Amatör], 1998, İngilizce; Türkçe altyazılı, 14 dakika
18.15: Johanna Billing, Where She is At [Olduğu Yer], 2001, Diyalogsuz, 8 dakika
18.30: Jennifer Reeves, Landfill 16 [Çöp Sahası 16], 2011, Diyalogsuz, 9 dakika
18.45: Anna Zett, This Unwieldy Object [Bu Hantal Cisim], 2014, İngilizce; Türkçe altyazılı, 47 dakika

Miranda July’ın 1998 tarihli The Amateurist [Amatör] işi, karşılıklı izleme ve izlenme eylemleri üzerinden gözetleme ve kimlik konularını sorguluyor. Sanatçı, teknoloji yüzünden çıldırmanın eşiğine gelmiş, sıkıntılı bir kadının üç ayrı ve bir o kadar da tanıdık hâlini alaycı bir üslupla canlandırıyor: muayene olan hasta, genç yıldız ve striptizci, dâhi ve yeteneksiz.

Where She is At [Olduğu Yer] (2001), 1934’te Norveç’in başkenti Oslo yakınlarında işlevsel bir yaklaşımla inşa edilmiş ve bir süre sonra bakımsızlığa terk edilmiş bir sosyal tesiste geçiyor. Johanna Billing, yüksek bir tramplenden suya atlamaya tereddüt eden genç bir kadını ve tesiste güneşlenen ziyaretçileri görüntülüyor. Kamera, kadının içsel mücadelesiyle izleyicilerin mekânı kullanma hâlleri arasında mekik dokuyor.

Jennifer Reeves, 2011 yapımı Landfill 16 [Çöp Sahası 16] ile izleyiciyi, ıskartaya çıkarılmış teknolojik malzeme ve ürün atıklarına karşı doğanın vermek zorunda kaldığı mücadeleyi düşünmeye davet ediyor. Sanatçı, topraktaki enzimlerle etkileşime girmesi için Indiana’daki kendi çöp sahasında bir süre gömülü tuttuğu ve topraktan çıkardıktan sonra elle boyadığı 16mm filmle üretilmiş işiyle geri dönüşüm üzerine soyut nitelikte, rengârenk bir hareketli resim ortaya koyuyor.

This Unwieldy Object [Bu Hantal Cisim] (2014) işinde Anna Zett, nesli tükenmiş hayvanlarla tarihin dehşet dolu bir dönemini yeniden canlandırmaya çalışan bir grup bilim insanı, fosil tüccarı, heykeltıraş ve sinemacıyı takip ediyor. Kuzey Amerika çöllerine doğru çıkılan bir yolculuk, belgeleme, filme alma ve hikâyelemenin etkileşimiyle kolonyal kapitalizmin sonuçlarına dair bir yüzleşmeye dönüşüyor.


Topluluk üyeleri yorumları görebilirler.

Yorumlar

Katılımcılar (1)

Aks